Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.10.2020.| 08:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U funkciji novi objekat policijske stanice i mjesne zajednice u banjalučkom Laušu

(Foto: banjaluka.rs.ba)
Novi višenamjenski objekat u kojem će biti smješteni policijska stanica i mjesna zajednica u nedjelju, 18. oktobra, predat je na upotrebu građanima banjalučkog naselja Lauš.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je naglasio da je objekat sagrađen zajedničkim snagama grada i republike, da je u njega uloženo 1,4 mil KM, a da korisna površina objekta iznosi oko 1.000 m2, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Ovo je prostor u kojem će građani moći da završavaju neophodne administrativne poslove kao što su prepisi, ovjere i izdavanje dokumenata. Izgradnja ovog višenamjenskog objekta samo je jedan od segmenata velikih poslova koji se rade u naselju Lauš. Tu je novi kružni tok koji je znatno poboljšao protočnost saobraćaja, a malo dalje je nova velika saobraćajnica preko nekadašnjeg voćnjaka. Takođe, tu je i obnova OŠ Sveti Sava i izgradnja nove fiskulturne dvorane, a nedavno smo započeli i veliki projekat izgradnje kanalizacije u ovom dijelu Lauša – istakao je Radojičić i dodao da bi Lauš, u narednom vremenu, trebalo da dobije sasvim novi izgled i postane naselje ugodno za život sa riješenim komunalnim problemima.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će pripadnici Policijske stanice Lauš konačno, nakon više decenija, imati adekvatne uslove za obavljanje svojih dužnosti.

- Sigurno je prošlo više od 30 godina kako u Banjaluci nismo izgradili novu policijsku stanicu. Na ovaj način nastavljamo da se brinemo o bezbjednosti svih građana, nastojeći da, zajedničkim snagama, nivo sigurnosti podignemo na još viši nivo. Ovo je jedan od projekata koji smo zajednički radili sa Gradskom upravom i tako ćemo i nastaviti – zaključio je Lukač.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.