NavMenu

Izgradnja ceste Neum-Stolac trebalo bi da bude gotova u februaru 2022.

Izvor: biznis.ba Nedjelja, 18.10.2020. 18:59
Komentari
Podeli
(Foto: Ilse/Unsplash)
Izgradnja ceste Neum – Stolac u dužini 36,41 km odvija se prema planiranoj dinamici, a završetak svih radova planiran je za februar 2022. godine, potvrđeno je Feni iz Cesta Federacije BiH.

Navode da su radovi na dionici Stari Neum – Broćanac u dužini 12 km završeni, a trenutno se izvode radovi na dionici Broćanac – Prapratnica u dužini od 3 km i dvije petlje Oskrušnica i Babin Do. Rok završetka tih radova je 1. juli 2021.

Također, očekuju da dionica Prapratnica – Hutovo u dužini 2,7 km i tunel Žaba dužine 975m budu završeni do kraja oktobra 2020.


Radovi na dionici Stolovi – Drenovac u dužini 8,95 km bi trebali biti okončani do kraja januara 2021.

Ugovoreni su i radovi na dionici Hutovo – Cerovica u dužini od 5 km i Cerovica – Stolovi u dužini 4,95 km, a rok završetka tih radova je 2. februar 2022.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.