Izvor: eKapija | Nedjelja, 18.10.2020.| 18:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Petar Ćorluka postao vlasnik turističkog naselja u Baškoj Vodi - U planu formiranje rizorta

(Foto: anshar/shutterstock.com)
Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta, postao je novi vlasnik turističkog naselja Urania u Baškoj Vodi. Nakon što je kupio hotel Hrvatsku, uspješni poduzetnik iz Gruda potvrdio je ozbiljnost svojih namjera oko turističkih investicija potpisavši predugovor s Hotelima Baška Voda, a 15. oktobra očekuje se preuzimanje i potpisivanje konačnog kupoprodajnog ugovora.

Potvrdio je to za Slobodnu Dalmaciju Jakša Medić, direktor Hotela Baška Voda, koji kaže kako je to izuzetno značajan događaj za cijelu destinaciju, prenosi Tip.ba.

– S hotelom Hrvatska radi se o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u BiH i u Zagrebu, a ovakav investitor jamči jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi – kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su, inače, gotovo do finiša bili doveli projekt preuređenja bungalova u family resort s 4 zvjezdice, no moguće je da Ćorluka neće ići na ovakvo rješenje jer je u neposrednoj blizini hotel Hrvatska.

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu. Ćorluka je zainteresiran i za gradnju hotela s 5 zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, no ovaj je projekt za sada na čekanju, a prvi korak bilo je usvajanje urbanističkog plana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.