Izvor: eKapija | Petak, 16.10.2020.| 15:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elektronska registracija preduzeća u RS kreće u prvoj polovini 2021.

(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Elektronska registracija preduzeća u RS biće omogućena u prvom dijelu 2021. godine, stavljanjem u upotrebu portala kao i unapređenjem postojećih registara, saopšteno je iz Vlade RS.

Da bi pružila kompletnu elektronsku uslugu, Vlada je načinila značajne korake u digitalizaciji poslovnih procesa i reformi propisa, tako da je u finalnoj fazi projektovanja prva "zaokružena" elektronska usluga - digitalizovan proces registracije preduzeća (domaći DOO) i preduzetnika, do nivoa "klikom do registracije", tj. da se registracija podnese i dobije rješenje bez odlaska na šalter APIF-a, kroz pojednostavljenu i standardizovanu uslugu, ujednačenim postupanjem na teritoriji Republike Srpske.

Tehničku pomoć Vladi Republike Srpske na realizaciji ovog posla pruža Međunarodna finansijska korporacija IFC putem Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, a koji finansira Vlada Ujedinjenog Кraljevstva, putem UКAID-a. Cilj projekta je pružanje brže, jeftinije i transparentnije usluge privrednicima i građanima

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.