Izvor: eKapija | Petak, 16.10.2020.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan tender za gradnju vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja

Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)
Za izgradnju vrtića u naselju Vrbanja u četvrtak 15. oktobra je pokrenut postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 430.000 KM.

Prema projektu, budući vrtić u Vrbanji biće veličine 330 kvadratnih metara i predviđen je za smještaj 50 mališana, podijeljenih u jasličku i mješovitu grupu.

-Objekat će se graditi u neposrednoj blizni škole u tom naselju, što graniči sa Debeljacima, tako da bi korist imali roditelji iz oba naselja – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Projekat gradnje vrtića u Vrbanji, Grad realizuje u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije.

Za još 170 mališana vrata bi uskoro trebalo da otvori drugi dio vrtića Kolibri u Lazarevu, te prvi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za smještaj do 150 djece.

Takođe, privode se kraju radovi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića Ježeva kućica. Uskoro se očekuje i početak izgradnje vrtića u Kuljanima, za šta su sredstva obezbijedili Grad i Razvojni program UN-a.

Ovi vrtići grade se u ukviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u predškolskim ustanovama.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji rok za izvođenje radova na gradnji vrtića u Vrbanji se ugovara prema ponudi najpovoljnijeg ponuđača, a može iznositi minimalno 170 dana i maksimalno 200 dana od uvođenja u posao.

Rok za podnošenje prijava je do 31. oktobra u 12 časova, a više informacija možete pronaći OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.