Izvor: eKapija | Petak, 16.10.2020.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Gradskom stadionu u Bijeljini počela izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom

(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
U cilju unapređenja infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, u četvrtak, 15. oktobra, je na Gradskom stadionu u Bijeljini počela izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom čija vrijednost iznosi oko 460.000 KM, prenio je zvanični gradski sajt.

Fudbalski savez BiH će za i​z​gradnju terena dati 260.000 KM putem UEFA, dok će iz gradske kase biti izdvojeno 200.000 KM.

- Prije nekoliko godina počeli smo postepenu izgr​a​dnju kompleksa koji podrazumijeva više sportskih terena zajedno sa Gradskim stadionom. Na glavnom i pomoćnom terenu smo uradili drenažu, a od Fudbalskog saveza BiH smo dobili vještačku travu za glavni teren. Grad je iz kreditnih sredstava fina​n​sirao izgradnju reflektora, čija vrijednost je iznosila 900.000 KM, dok su sijalice, u vrijednosti oko 300.000 KM, donacija FSBiH – podsjetio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, nakon obilaska radova.

On je istakao da je cilj Gradske uprave izgradnja još dva pomoćna terena i istočne tribine sa savremenim svlačionicama na Gradskom stadionu.

- Ove projekte namjeravamo da kandidujemo kod FSBiH i Evropske kuće fudbala, kako bi fina​n​sijski podržali njihovu realizaciju. Izgradnjom istočne tribine sa svlačionicama, Bijeljina će dobiti evropski st​a​dion koji ispunjava uslove za igranje međunarodnih utakmica. Time ćemo kompletirati izgradnju stadiona koji će imati poseban dio za domaće i gostujuće navijače – pojasnio je Mićić.

Drago Stajić, direktor kompanije DiS koja je izvođač radova na pomoćnom terenu, najavio je završetak radova u narednih 60 dana.

- Danas su počeli pripremni radovi, koji podrazumijevaju skidanje sloja humusa na 7.500 kvadrata površine u dubinu od 35 centimetara. Nakon toga, izvršićemo drenažu terena, posipanje šljunkom i postavljanje ivičnjaka oko staze – pojasnio je Stajić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.