Izvor: Nezavisne novine | Petak, 16.10.2020.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Korona pogodovala samo striming servisima

(Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
Disneyevo rimejk ostvarenje Mulan uspjelo je da ostvari veliku gledanost tokom prošlog mjeseca i pored činjenice da su korisnici striming servisa Disney+ morali izdvojiti 30 USD za gledanje filma.

Ovi podaci novi film Mulan svrstavaju u najgledanije ostvarenje svih striming servisa u SAD, a na globalnom nivou film je na petom mjestu najtraženijih ostvarenja.

Mnogi filmski stručnjaci smatraju da su za popularnost zaslužne kontroverze koje su se digle oko ovog filma, a u vezi su s političkim stavovima glumaca. S druge strane, film ima ogromnu popularnost na teritoriji Kine, koja je jedno od najvećih filmskih tržišta. Zbog ovih rezultata film Mulan je iza sebe ostavio dokumentarno ostvarenje Socijalna dilema i film Enola Holms, koji su bili ponuđeni gledaocima besplatno.

Istraživanje gledanosti serija i filmova je sprovela kompanija 7Park, koja je gledanost testirala na dnevnoj bazi analizirajući sadržaje striming servisa na uzorku od 25.000 domaćinstava u SAD.

Što se tiče ostalih ostvarenja, velike rezultate je postigao striming servis Netflix, koji se našao na vrhu top 10 liste najgledanijih servisa, a sve zahvaljujući trećoj sezoni serije Cobra Kai.

Ova serija je svoje originalno emitovanje započela na YouTube kanalu 2018. godine, a Netflix je otkupio prava na emitovanje 28. avgusta ove godine. Serija se inače bavi nastavkom kultnog filma iz osamdesetih Karate Kid.

Nova ostvarenja poput serijala Away, Ratched i Amazonove serije The Boys takođe pronalaze svoje mjesto u pet najgledanijih serija proteklog mjeseca.

Iako Disney+ u septembru nije imao novo serijsko izdanje, ipak je bio gledaniji od striming servisa Hulu koji je ponudio nekoliko novih serija među kojima su i novi kultni Simpsonovi.

Osim filma Mulan ostvarenja koja su pomogla Disney+ striming servisu su i film Phineas and Ferb, kao i ostvarenje Hamilton, koje je već nekoliko mjeseci na listi najgledanijih.

Mreža Hulu je tokom tog perioda publici predstavila ostvarenje Woke, koje se pokazalo solidno kod gledalaca. Bitno je napomenuti da u posljednjem istraživanju nisu obuhvaćene druge vodeće striming kompanije, jer neke od njih nisu ustupile podatke o gledanosti svojih ostvarenja. Na čelu liste onih koji kriju svoju gledanost je striming kanal HBO, koji je od svog osnivanja najviše vremena proveo u vrhu najgledanijih kanala na svijetu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.