NavMenu

Ambasada BiH u Tirani biće otvorena tokom 2021.

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.10.2020. 12:57
Komentari
Podeli

(Foto: ArtisticPhoto/shutterstock.com)
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je na sjednici održanoj 24. septembra 2020. godine odluku o otvaranju Ambasade BiH u Republici Albaniji, u Tirani, istaknuto je u Službenom glasniku BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH zaduženo je da provede potrebnu proceduru otvaranja diplomatsko-konzularnog predstavništva, u skladu sa diplomatskom praksom i relevantnim procedurama zemlje prijema.

Otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva treba biti realizovano tokom 2021. godine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nedavno se sastao sa premijerom Albanije Edijem Ramom gdje je naglašeno da će otvaranje ambasade BiH u Republici Albaniji, ali i najavljeno otvaranje ambasade Republike Albanije u BiH, biti prvi korak ka intenziviranju odnosa dvije države, prenio je N1.

Džaferović i Rama su istakli značaj regionalne saradnje, a bilo je riječi i o slobodnom kretanju ljudi, robe, kapitala i usluga, tzv. mini Šengenu.

Razgovarano je o saradnji u brojnim segmentima, te je istaknut značaj brojnih zaključenih bilateralnih sporazuma. Naglašeno je da treba raditi na finaliziranju sporazuma i memoranduma koji su u fazi zaključivanja, kako bi se saradnja unaprijedila.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.