NavMenu

Mostar: Održan okrugli stol o izradi Strategije razvoja BiH i Strategije socijalnog uključivanja BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.03.2010. 14:00
Komentari
Podeli

U Mostaru je 29. marta 2010. godine održan okrugli stol tijekom kojeg se razgovaralo o izradi Strategije razvoja BiH i Strategije socijalnog uključivanja BiH.

Sudionici okruglog stola bili su predstavnici federalnih institucija smještenih u Mostaru, predstavnici Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije i pripadajućih općina, gospodarstvenici, predstavnici akademskih institucija te organizacija civilnog društva.

Ljerka Marić, direktorica Direkcije za ekonomsko planiranje BiH koja nositelj uloge koordinatora procesa izrade navedenih strateških dokumenata, naglasila je tijekom skupa kako su definirani ciljevi razvoja zemlje identificirani na temelju analiza trenutnog stanja i prepoznatih potreba u zemlji, uzimajući u obzir i smjernice za pridruživanje BiH Europskoj Uniji.

U izjavi za novinare, Marićeva je kazala kako se okrugli stolovi organiziraju kako bi se prikazalo dokle je postupak došao te da li se kroz rasprave može još nešto doprinijeti u samoj izradi.

Ona je istaknula potrebu bolje koordinacije, kazavši da bi državna razina trebala bolje raditi s Federacijom, županijama i općinama kako bi se cilj postigao.

Tijekom okruglog stola, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Jago Lasić naglasio je značaj strateškog planiranja te potrebu usklađivanja mnoštva postojećih sektorskih strategija razvoja kroz jedan krovni državni dokument.

Inače, ovaj okrugli stol je peti po redu, a organiziran je s ciljem informiranja javnosti o tijeku izrade i sadržaju strateških dokumenata.

Relevantni predstavnici svih pozvanih grupacija su sudjelovali u postupku izrade strateških dokumenta kao članovi sektorskih radnih grupa putem kojih su definirane smjernice razvoja zemlje.

Kroz akcijske planove su identificirane potrebne aktivnosti koje obuhvaćaju sve aktere društveno- ekonomskog razvoja, od županijske do državne razine.

Tijekom današnjeg skupa, DEP BiH je predstavio rezultate dosadašnjeg rada - radne dokumente Strategije razvoja BiH i Strategije socijalnog uključivanja BiH, a sudionici okruglog stola su imali prigodu da svojim komentarima i prijedlozima utiču na kvalitetu konačnih dokumenata.

(eKapija/Fena)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.