Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.10.2020.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Plodno zemljište i savremena infrastruktura na vratima EU - Gradiška u projektu Skeniranje opština i gradova RS

(Foto: eKapija)
Projekat skeniranja opština i gradova u RS, koji poslovni portal eKapija realizuje u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, nastavljamo predstavljanjem privrednih i razvojnih potencijala Gradiške.

Nakon Trebinja, Sokoca i Gradiška je dobila digitalnu, privrednu ličnu kartu u kojoj su sadržani i predstavljeni infrastrukturni projekti, ali i poljoprivredni, turistički, kulturni, sportski i drugi kapaciteti.

Kroz serije razgovora imate priliku upoznati najznačajnije razvojne planove koje će Gradiška da realizuje u narednom periodu. Na jednom mjestu otkrićete i sve njene investicione prilike.

Prezentovani su najznačajniji gradski projekti kao što je izgradnja pristaništa na Savi i gradske obulaznice, planirana energetska efiksanost cjelokupnog vodovodnog sistema, te razvoj postojeće poslovne zone, ali i planovi za novu slobodnu zonu Liman.

Čitaćete o arheološkim nalazištima, planovima za njihovu revitalizaciju, kao i o unapređenju turističke ponude, u okviru koje će Gradiška uskoro da dobije prodavnicu autohtonih proizvoda.

Gradiška sa svojim povoljnim geostrateškim položajem i blizinom najprometnijem graničnom prelazu u BiH proteklih godina privlači sve veću pažnju stranih i domaćih investitora, posebno onih koji su usmjereni na uvoz i izvoz, što je posljedica i sve kvalitetnijeg rada lokalne samouprave.

Šta sve ovaj grad može da ponudi i kakvu poslovnu klimu razvija pogledajte na linku OVDJE.

Nakon Gradiške, nastavljamo predano rad na projektu Skeniranja opština i gradova RS, a dok čekamo naredno izdanje tematskog biltena podsjetimo se i priča o Trebinju i Sokocu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.