Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 14.10.2020.| 14:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tunel Putnikovo brdo 2 na Koridoru 5C gradiće Autoputevi RS i Autoputevi FBiH

(Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
Direktori preduzeća Autoputevi Republike Srpske i Autoceste Federacije BiH Dušan Topić i Adnan Terzić razgovarali su o saradnji dvije firme na zajedničkim projektima, među kojima je gradnja tunela Putnikovo brdo 2 u okviru realizacije projekta dionice autoputa na Koridoru 5C, na pravcu od petlje Rudanka do međuentitetske linije.

- S obzirom da ovaj tunel jednim dijelom prelazi na teritoriju drugog entiteta, neophodno je urediti međusobne odnose, prava i obaveze preduzeća nadležnih za izgradnju, održavanje i upravljanje autoputevima u Srpskoj i FBiH - objavljeno je na internet stranici preduzeća Autoputevi Srpske.

Na sastanku Topića i Terzića potvrđen je raniji dogovor da se kompletna izgradnja tunela realizuje u okviru projekta izgradnje pomenute dionice Koridora 5C i da dio troškova izgradnje na teritoriji FBiH snosi nadležno preduzeće - Autoceste FBiH.

- U narednom periodu očekuje se usaglašavanje detalja sporazuma - navode u Autoputevima Srpske.

Bliska saradnja dva preduzeća se očekuje i na planu izgradnje autoputa na području Brčko distrikta, s obzirom da bi preko te teritorije trebalo da ide dionica autoputa od Doboja do Rače i granice sa Srbijom, kao i krak autoputa Beograd-Sarajevo iz pravca FBiH.

- O detaljima realizacije ovog projekta biće riječi i u narednom periodu, na sastancima sa čelnim ljudima distrikta dodaju iz Autoputeva Srpske.

Sastanak Topića i Terzića o saradnji na zajedničkim projektima, koji ova dva preduzeća očekuju u bliskoj budućnosti, održan je u Banjaluci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.