NavMenu

CineStar Cinemas uskoro otvara kino nove generacije u Sarajevu - Zajedno sa Bingom uloženo 12 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 13.10.2020. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: d13/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon Mostara, Bihaća, Tuzle, Banjaluke i Zenice, CineStar Cinemas, jedan od najuspješnijih i najvećih regionalnih kinoprikazivača, uskoro će otvoriti još jedan multipleks u Bosni i Hercegovini i to u sklopu najvećeg trgovačkog centra Bingo City Center, koji je otvoren u sarajevskom naselju Alipašin Most.

Zajednička investicija Binga i CineStara iznosi ukupno 12 mil KM.

CineStar Cinemas, multipleks posljednje generacije će u Sarajevu nastaviti njegovati koncept "Destination cinema", koji je apsolutni trend u svjetskoj kino branši, a ljubiteljima filmske umjetnosti u prijestolnici BiH ponuditi nezaboravno kino iskustvo i u potpunosti promijeniti kino izlazak na kakav su navikli.

Imaće 10 moderno opremljenih kino dvorana i više od 1.450 sjedišta, prenosi sajt Grada Sarajeva.

Osim tehnološke superiornosti, interijer sarajevskog CineStara obilovaće raznolikošću materijala, boja i stilova, a potpisuju ga poznati dizajneri koji su uređivali i druga nagrađivana CineStar kina, od koji je posljednje u Splitu dobilo nagradu za najbolje novoizgrađeno kino u Evropi 2018.

Osim u prepoznatljivim CineStar uslugama, poput Moja CineSrijeda - najpovoljnijeg dana u sedmici, Family paketa, proslave rođendana u dvije najmodernije rođendaonice, ali i loyalty programa koji omogućava uštede i kupovinu ulaznica online, posjetioci će prije ili poslije filma moći uživati u Cinema Baru, elegantnom dizajnerskom baru sa odvojenom pušačkom zonom, kao i vanjskom natkrivenom terasom što će kino iskustvo podići na novi nivo. CineStar kina sa pet zvjezdica tako posjetiocima osiguravaju najbolji užitak gledanja filmova, a organizatori događaja ovim kinom dobivaju i superiorni business centar za najrazličitija okupljanja, vrhunske promocije i konferencije. Vanjski parking kao i parking u garaži bit će besplatni.

Ljubiteljima udobnosti dok gledaju film bit će ponuđeno čak pet vrsta sjedišta, a čak i regularna sjedišta u sarajevskom CineStaru izrađena su od kože, uz mogućnost pomjeranja naslona naprijed i nazad što u većini kina nije slučaj.

Još jedan novitet koji donosi CineStar je onlajn prodaja ulaznica putem kreditnih, debitnih i Loyalty kartica. U ovo vrijeme kada online prodaja raste svugdje u svijetu, CineStar ulaznice će biti dostupne na web stranici ili aplikaciji, ali i tradicionalno na blagajnama.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u BiH i regionu sa 158 dvorana i više od 24.500 sjedala, a multipleks u Sarajevu je 25. po redu na teritoriju BiH, Hrvatske i Srbije.

Sarajevu je ujedno šesti grad u BiH u kojem CineStar posluje. Prvi multipleks u BiH, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, s ukupno pet dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. sa šest kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa pet kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine sa ukupno šest dvorana i 725 sjedišta. CineStar porodici posljednja se pridružila Zenica, u decembru prošle godine, i tako postala bogatija za tri moderno opremljene dvorane sa više od 300 sjedišta.

U junu 2019. Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada 'International Exhibitor of the Year' dodijeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.