NavMenu

Završena gradnja vodovoda u novoj poslovnoj zoni Bulozi u Istočnom Starom Gradu - Započeta i gradnja prvih objekata

Izvor: eKapija Utorak, 13.10.2020. 11:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
U opštini Istočni Stari Grad u ovoj godini započet je projekat izgradnje Poslovne zone Bulozi, što predstavlja novi pravac razvoja ovog dijela opštine. Izgradnja poslovne zone je planirana duž magistralnog puta u opštini Istočni Stari Grad, sve do entitetske linije, gdje se trenutno čiste i uređuju placevi namjenjeni za poslovne objekte.

- Ono što je opština preduzela jeste da je završila vodovod u iznosu od 200.000 KM, kojim je dovedena voda u poslovnu zonu i duž magistralnog puta, a to je svakako jedan od preduslova za izgradnju same poslovne zone i dobre infrastrukture u ovom dijelu opštine. Želimo da pozovemo investitore i privredne subjekte koji se javljaju u Opštinu da im prezentujemo sve ono što je ovdje obezbjeđeno, ono šta je to za nas kao jedinicu lokalne samouprave bitno, ali i da aplikanti prezentuju šta žele da rade na ovom području, koliko firma koja dolazi u poslovnu zonu broji radnika, i slično - rekao je načelnik Bojo Gašanović.

Ono što Poslovnu zonu Bulozi čini posebno atraktivnom jeste magistralni put koji prolazi kroz područje poslovne zone, a koji se ubraja u frekventnijie puteve u Republici Srpskoj, gdje je dnevni promet između 7-12.000 vozila, saopšteno je iz ove opštine.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad, Bojo Gašanović, je istakao da blizina grada Sarajeva i tržište od 450.0000 ljudi donosi odredjene benefite. Trgovačke firme i preduzeća koja se bave distribucijom mogu brzo da stignu u sve dijelove grada Istočno Sarajevo i Sarajevo, a već je započeta izgradnja prvih objekata i hala, dok iz dana u dan interesovanje preduzeća postaje sve veće.

- Opština Istočni Stari Grad će biti na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija za investitore i preduzeća, a placevi će u najvećoj mjeri biti za iznajmljivanje - dodao je Gašanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.