NavMenu

Bijeljina usvojila nacrt budžeta za 2021. u iznosu od 51,5 mil KM - Voda i kanalizacija jeftiniji za 10%

Izvor: Glas Srpske Utorak, 13.10.2020. 07:28
Komentari
Podeli

(Foto: Grad Bijeljina)
Skupština grada Bijeljina usvojila je 12. oktobra nacrt budžeta za narednu godinu od 51,5 mil KM i odluku o pojeftinjenju vode i kanalizacije u gradu za 10%.

Gradonačelnik Mićo Mićić je u obraćanju odbornicima rekao da je budžet veći u odnosu na ovogodišnji i da je optimista što se tiče izvora njegovog finansiranja, navodeći i da ekspanzija građenja u Bijeljini doprinosi dobrom punjenju lokalnog budžeta.

Prema njegovim riječima, budžet za narednu godinu je realan i stabilan, za kapitalne izdatke je namijenjeno 7,4 mil KM i nije planirano novo zaduživanje lokalne zajednice, uz napomenu da Bijeljina nije prezadužen grad.

Odluka o pojeftinjenju vode i kanalizacije u Bijeljini usvojena je uz kritike opozicionog odbornika iz PDP Slaviše Markovića koji je i amandmanski tražio da cijena bude niža za 30%, tvrdeći da je rukovodstvo grada tako ranije najavilo.

Gradonačelnik Mićić je odgovorio da je smanjenje cijene vode obećano do 30% i da će to biti postepeno ostvareno, vodeći računa da se ne ugrozi poslovanje preduzeća Vodovod i kanalizacija, ni rad prečistača vode, niti obaveze prema otplati kredita kojim je dijelom finansirana izgradnja kanalizacije u Bijeljini.

Odbornici su usvojili informacije o radu Centra za socijalni rad i Policijske uprave Bijeljina, kao i strateški dokument "Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama grada Bijeljina" za period do 2030. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.