NavMenu

Amila Bećirević nova direktorica Ljekarske komore FBiH

Izvor: Poslovne novine Ponedjeljak, 12.10.2020. 12:03
Komentari
Podeli

(Foto: MIND AND I/shutterstock.com)
Ljekarska komora FBiH dobila je novo rukovodstvo, a u naredne četiri godine funkciju predsjednika ove asocijacije obavljaće Amila Bećirević iz Tuzle, dok je za predsjednika Skupštine izabran Amir Iglica iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

- U naredne četiri godine planiram raditi na afirmaciji ljekarske struke, poboljšanju statusa ljekara i poboljšanju zdravstvene zaštite naših osiguranika - izjavila je Amila Bećirević, predsjednica Ljekarske komore FBiH.

Izbornoj sjednici Skupštine Federalne Ljekarske komore, koja je održana u Zenici, nisu prisustvovali ljekari iz Opće bolnice Prim dr. Abdulah Nakaš. Razlog tome su problemi vezani za izbor rukovodstva u kantonalnoj, sarajevskoj komori koji će epilog dobiti na sudu.


Protivkandidat doktorici Bećirević i dosadašnji predsjednik komore Harun Drljević na sjednici je povukao svoju kandidaturu.

- Ovo dosadašnje što smo uradili pokazalo se vrlo korisnim, pokazalo se, postali smo prepoznatljivi, a sada je vrijeme da novo rukovodstvo preuzme odgovornost za federalnu komoru - poručio je Drljević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.