NavMenu

Pirotska peglana kobasica nagrađena na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Izvor: Pirotske vesti Utorak, 13.10.2020. 11:16
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Na ovogodišnjem Novosadskom međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Degustacioni centar Boemska potkovica iz Pirota dobio je dva značajna priznanja – velike zlatne medalje u kategoriji mesa i proizvoda od mesa za boemsku potkovicu kao i priznanje šampiona kvaliteta u kategoriji mesa i proizvoda od mesa, kazao je Pirotskim vestima Dalibor Tošić, vlasnik Degustacionog centra Boemska potkovica.

Osim boemske potkovice, tri priznanja na Novosadskom sajmu u kategoriji vina dobila je privatna pirotska vinarija Savić.

- To je za nas veliki podstrek i dokaz da smo na dobrom putu jer potvrđujemo kvalitet. U komunikaciji sa stručnim žirijem dobili smo i savjete u kom pravcu da razvijamo naš brend. Njihova preporuka je da se, radi dobijanja aromatičnijeg ukusa, proces zrenja produži koliko god je to moguće. Mi to i primjenjujemo poslednjih godina i to je vjerovatno i razlog zbog čega smo dobili priznanja na Novosadskom sajmu - kaže Tošić.

Tošić ima u planu izgradnju moderne klima-komore koja će kvalitet proizvoda podići na još viši nivo.

- Tom investicijom ćemo dodatno produžiti proces zrenja i dobiti na kvalitetu proizvoda. Planiramo i da eksperimentišemo sa ukusima, što je i preporuka stručnjaka - kaže Tošić.

Oba brenda, i Boemska potkovica i Midžorska poludivlja zaštićene su u Zavodu za intelektualnu svojinu.

- Oba naša brenda mogu se naći u Rodi i Merkatoru S, u brojim trgovinama u Beogradu, ali i u Rodi u Pirotu. Brend je zaživio. Zaštitili smo u Zavodu za intelektualnu svojinu, dobili smo i potvrde – žig kvaliteta u Zavodu za intelektualnu svojinu - kaže Tošić i dodaje da se nada da će do kraja godine da se završi proces zaštite geografskog porijekla pirotske peglane kobasice, koju je Grad Pirot inicirao i koja je pri kraju.

Pirotski privrednici već deset godina redovno učestvuju na Novosadskom sajmu odakle su za sada donijeli čak 95 priznanja, kazao je Pirotskim vestima Veroljub Mihajlović, generalni sekretar Opšteg udruženja preduzetnika Pirot.

Mihajloviću je Novosadski sajam ove godine dodijelio i priznanje za dugogodišnji doprinos i podršku organizaciji Sajma.

- Do sada smo osvojili ili donijeli ovom gradu 95 priznanja. Sa ovim proizvodima koje Pirot izlaže na Novosadskom sajmu predstavićemo se i na Sajmu etno hrane i pića jer Beograđani jedva čekaju priliku da uživaju u jedinstvenom kvalitetu pirotskih proizvoda, da probaju, kupe - kazao je Mihajlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.