Izvor: eKapija | Utorak, 13.10.2020.| 09:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Niče nova industrijska zona Srčanik u Gornjem Milanovcu - Investitorima na raspolaganju više od 250.000 m2

Plan namjene površina
Plan namjene površina (Foto: Opština Gornji Milanovac/ Urbanprojekt)
U Gornjem Milanovcu u planu je gradnja još jedne industrijske zone Srčanik, na lokaciji od Milanovca ka Takovu. Opština je oglasila rani javni uvid u materijal za izradu izmjene i dopune plana detaljne regulacije za novu radnu zonu Srčanik u Klatičevu.

Kako se navodi prostor predviđen za novu radnu zonu u funkciji je poljoprivrede i u potpunosti je neizgrađen, a razvoju radne zone na ovom prostoru pogoduje dobra saobraćajna povezanost, neizgrađenost, blizina vodene površine, kontakt sa zelenim - šumskim pojasom, što doprinosi povoljnoj organizaciji poslovanja i zaštite životne sredine od mogućih negativnih uticaja.

Položaj nove radne zone u kontaktu sa putnim pravcem koji povezuje Gornji Milanovac sa budućom trasom auto-puta ka Takovu, doprinosi lakoj dostupnosti i mogućnosti razvoja poslovno proizvodnih sadržaja na ovom prostoru.

Ukupna površina zahvata plana je 32,20 ha, a u njegovom obuhvatu se nalaze: poslovno-proizvodna zona, zona zelenila uz saobraćajnice, saobraćajne površine i zona komunalnih funkcija.

U okviru zone poslovanja, koja bi trebalo da se prostire na 256.838,47 m2 definisane su građevinske parcele koje se mogu ukrupniti ili dijeliti, tako da minimalna površina građevinske parcele bude 1.000 m2.

U okviru površina ove namjene mogu se graditi objekti poslovnih, komercijalnih, uslužnih delatnosti (male i srednje firme, servisi, radionice, skladišta, benzinske stanice), ali i objekti u funkciji proizvodnje i drugih sadržaja namijenjenih razvoju privredne delatnosti, među koje spadaju: privredni objekti malih i srednjih preduzeća, proizvodno zanatsvo, prehrambena industrija, tekstilna industrija, skladišta, robno-distributivni centri, servisne zone i slično.

Na opredijeljenim građevinskim parcelama u blizini državnog puta koje su manje površine u odnosu na parcele u zaleđu, mogu se organizovati sadržaji kojima pogoduje blizina glavnog saobraćajnog toka odnosno laka dostupnost i preglednost, kao što su objekti poslovnih, komercijalnih i uslužnih djelatnosti (male i srednje firme, servisi, radionice, skladišta, benzinske stanice), ali i proizvodni objekti, skladišta i sl., sve u skladu sa potrebama korisnika.

Obrađivač plana je preduzeće Urbanprojekt.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE