NavMenu

Bihać: Počela realizacija projekta "Venecijanske stepenice"

Izvor: eKapija Petak, 26.03.2010. 10:28
Komentari
Podeli

U Bihaću je, 25. marta 2010. godine, počela rekonstrukcija pješačke komunikacije u blizini historijske jezgre grada, koje u svom okruženju ima dosta znamenitosti i tragova minulog vremena, saopćeno je iz Općine Bihać.Taj dio Bihaća, popularno je mjesto sastajališta omladine, te je načelnik Hamdija Lipovača, prilikom početka radova i istakao, da je posebno sretan, što će bihaćka omladina imati ljepše mjesto za druženja.

Ovaj projekat popularno je nazvan "Venecijanske stepenice" i vrijednosti je 180.000 KM. Investitor je Općina Bihać, preko JU "Zavod za prostorno uređenje" Bihać. Radovi su već počeli i trajat će četrdeset radnih dana za prvu fazu radova, u koju će se utrošiti 80.000 KM i sredstva su obezbijeđena.

Dosadašnji izgled ovog dijela grada nadomak mosta "Alija Izetbegović", koncipiran je u tri bloka sa širim odmorištima i stepeništem, koje će geometrijom pratiti postojeću saobraćajnicu i uklapati se između gradskih zidina i zelene površine. Završna obloga bit će urađena od prirodnog kamena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.