NavMenu

Okusi razliku, okusi prokupac - Međunarodna vinska konferencija 13. oktobra u Beogradu

Izvor: eKapija Subota, 10.10.2020. 09:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)Ilustracija
Vinska kultura, uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu organizuje međunarodnu vinsku konferenciju "Okusi razliku, okusi prokupac!" 13. oktobra u hotelu Radisson Collection u Beogradu.

Konferencija će okupiti regionalne, domaće i svjetske vinske eksperte, predstavnike vinske industrije i sve ljubitelje vina kako bi promovisali vina od najvažnije autohtone sorte u Srbiji i razmijenili znanje i iskustva o vinogradarskim, tehnološkim, ali i tržišnim potencijalima prokupca i drugim lokalnim sortama vinove loze, kao i o razvoju vinske industrije u Srbiji i njenoj međunarodnoj prepoznatljivosti, navedeno je u saopštenju USAID-a.

Program konferencijeProgram konferencije

Međunarodni dan prokupca se obilježava peti put, nizom manifestacija širom Srbije. Prokupac će biti slavljen od 10. do 18. oktobra na izložbama vina, degustacijama i radionicama sa ciljem podrške malim vinarima koji njeguju autentična vina visokog kvaliteta.

U Kragujevcu i Aleksandrovcu, 10. i 11. oktobraće biti održan Karavan Prokupca, a Prokupac Show je zakazan za 14. oktobar, od 18 satiu hali 5 Beogradskog sajma, gdje će 30 odabranih vinarija iz cijele Srbije izložiti svoja vina uz koncert Vasil Hadžimanov benda.

U toku čitave sedmice, od 11. do 18. oktobra, u vinotekama i restoranima širom Srbije, Nedelja prokupca biće obilježena posebnim akcijama, degustacijama, specijalnim jelovnicima i promocija prokupca.

Svi detalji o kompletnom programu se nalaze na sajtu:www.prokupacday.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.