NavMenu

Tehnoplast Gligorijević ponovo nagrađen za proizvode u pčelarstvu - Troramni LR izolator matice posebno koristan pčelarima

Izvor: eKapija Petak, 09.10.2020. 08:23
Komentari
Podeli
(Foto: Facebook / tehnoplastgligorijevic)
Tehnoplast Gligorijević iz Batočine nagrađen je peharom Novosadskog sajma na ocijenjivanju kvaliteta proizvoda u robnoj grupi oprema za pčelarstvo, sredstva za ishranu i liječenje pčela.

Nagrada je dodijeljena za kompletnu opremu koju proizvode za potrebe pčelarenja, a titulu šampion kvaliteta grupe proizvoda dobili su za konkretan proizvod i to za troramni LR izolator matice.

- Ovde je konkretno riječ o pomoćnom sredstvu i izuzetno koristnom alatu u pčelarenju. Pomoću ovog pomagala sprovodimo metodu biološkog liječenja društva od varoe i usmjeravamo njegov rad i razvoj. Praktična primjena izolatora na tretiranju varoe i sprovedena istraživanja dala su bolje rezultate u odnosu na tretiranje varoe bilo kojim hemijskim sredstvima, jer nema ni malo negativnih uticaja ni rezidua, na pčelinje društvo i pčelinje proizvode (med, polen, vosak) - kaže za eKapiju Aleksandra Ivić iz kompanije Tehnoplast Gligorijević.

Trenutno se u radionici Tehnoplast Gligorijević serijski proizvodi troramni i jednoramni LR izolator matice. Dinamičkim planom je predviđeno da se za sezonu 2021 izradi i izolator koji će moći da se koristi i za DB košnice. Materijal od koga je izrađen izolator je polipropilen visokog kvaliteta, čija je primjena dozvoljena i u prehrambrenoj industriji.

- Inače se uvijek trudimo da proizvodima, koji izlaze iz naše radionice doprinesemo razvoju pčelarenja, ekološkom momentu, posebno u ovom slučaju, kada je moguće upotrebom ovog proizvoda, očuvati i prirodnu sredinu, pčele, koje su nam najvažnije, ali i nas, kao potrošače pčelinjih proizvoda - napominje Ivić.

Troramni LR izolator matice (Foto: Tehnoplast Gligorijević)Troramni LR izolator matice
Ovo nije prva nagrada kompanije na Novosadskom sajmu. Već četiri godine unazad laureati su brojnih priznanja ove visoko renomirane i svjetski priznate institucije.

- Žao nam je što ove godine sajam nije organizovan na tradicionalan način, to se u velikoj mjeri osetilo na našem tržištu. Moram da naglasim da je Novosadski sajam, i pored ove teške pandemijske situacije i usljed potpunog pridržavanja epidemioloških mjera, uspio da organizuje ocjenjivanje kvaliteta i time nam bar djelimično omogućio da osjetimo tu sajamsku atmosferu i entuzijazam, kao i mnogo pozitivne energije koja nam je svima egzistencijalno potrebna u poslednje vrijeme - kaže Aleksandra Ivić.

Kada je riječ o novitetima, navodi da se trenutno radi na nekoliko novih proizvoda.

Više o kompaniji Tehnoplast Gligorijević pročitajte u zasebnom tekstu OVDJE.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.