NavMenu

Mutti iz Italije predstavio revolucionarnu inovaciju u proizvodnji paradajz pirea

Izvor: Instore.rs Petak, 09.10.2020. 08:14
Komentari
Podeli
(Foto: bajinda/shutterstock.com)
Italijanski proizvođač paradajza Mutti predstavio je revolucionarnu inovaciju u proizvodnji hrane, a u novoj fabrici Mutti Group će brzo prerađivati i pakovati paradajz.

Projekat, koji je kompanija nazvala Sul Campo, uključuje tehnologiju koja sviježe ubrani paradajz na licu mjesta pretvara u tzv. "passato" (paradajz pire). Mobilnu fabriku InstaFactory kompanija može da instalira na bilo kojoj površini, a sve što je neophodno je 1.000 m2 prostora.

Prerada paradajza i pakovanje u ambalažu traje samo 20 minuta, a iz kompanije su saopštili da proizvodi zadržavaju sve hranljive sastojke. "Pokretna" fabrika podrazumijeva svih osam faza proizvodnje, od pranja paradajza do pakovanja, i pridržava se svih zdravstvenih i higijenskih preporuka.

Osim toga, objekat je energetski samoodrživ, zahtjeva samo četiri radnika u pogonu i dva zaposlena u logistici. Prvi paketi iz ove "posebne" fabrike, biće dostupni na policama italijanskih trgovaca ove jeseni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.06.2024.  |  Energija, Industrija

ЕRS neće odustati od projekta Hrgud

Stiglo je zvanično obavještenje da Njemačka odustaje od finansiranja vjetroparka Hrgud kod Berkovića. To se i očekivalo, nismo se nasekirali, sada idemo dalje za ATV kaže izvršni direktor za investicije i razvoj u Еlektroprivredi RS Jovica Vlatković. - Еvo došlo je do izlaska iz kreditnog aranžmana sa njemačkom Razvojnom agencijom tako da mi od danas zvanično možemo da radimo na projektu samostalno, više nemamo nikakvih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.