Izvor: eKapija | Srijeda, 07.10.2020.| 13:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tehnograd-company ulaže u luksuzan hotel u centru Tuzle - Otvaranje do kraja 2020.

Da Tuzla postaje sve atraktivnija turistička i poslovna destinacija, pokazuje i nova investicija kompanije Tehnograd-company u izgradnju luksuznog hotela u centru grada.

Hotel Vertigos biće smješten u samom centru, udaljen svega 100 m od najvažnijih turističkih destinacija kao što su Panonska jezera, Sojeničko naselje, Soni Trg, Trg Slobode, Muzej istočne Bosne...

Kako je za eKapiju rečeno u firmi Tehnograd-company, gostima će biti na raspolaganju 17 dvokrevetnih soba.

- Sve sobe su luksuzno uređene, te obogaćene svjetski poznatim standardima ugostiteljstva. U sklopu ponude, hotel Vertigos će imati restoran koji će dizajnom pružiti gostima mir i ugodnu atmosferu tokom serviranja doručka. Takođe, tu je i sala za sastanke uz audio-vizuelnu opremu vrhunske tehnologije, te prostor za odmor.

Poručuju da će hotel uvesti novitete u hotelijerstvu na domaćem tržištu, o čemu će više govoriti prilikom njegovog otvaranja.

- Osnovna vizija preduzeća Hotel Vertigos je postati prepoznatljiv luksuzni brend po usluzi i standardu kvaliteta, te biti dosljedan u novitetima uz izvrsnu i personalizovanu uslugu koja premašuje očekivanja i nadahnjuje povezanost sa našim brendom.

U firmi Tehnograd-company kažu da su radovi već u završnoj fazi, a otvaranje će biti ozvaničeno do kraja godine.

Vrijednost investicije je više od milion maraka, a priliku za posao dobiće najmanje 15 osoba.

Investitor navodi da je istraživanjem tržišta primijećen nedostatak luksuznog smještajnog kapaciteta u samom centru grada, pa je to bio razlog investiranja u izgradnju ovog hotela.

- Sa aspekta našeg dugogodišnjeg uspješnog poslovanja u sferi hotelijerstva, te kroz analizu i razgovor sa našim gostima, utvrdili smo da je prilikom posjete gradu gostima izuzetno važna lokacija smještaja, te blizina najvažnijih turističkih destinacija.

Takođe, trend rasta broja noćenja u Tuzli u 2019. godini bio je dodatni motiv za ovu kompaniju da proširi poslovanje u sferi turizma.

- Idejni projekat izgradnje hotela Vertigos započeo je prije nego što nas je zadesila cjelokupna situacija sa koronavirusom. Međutim, to nas nije zaustavilo da ipak nastavimo sa realizacijom projekta, te da na najbolji način odgovorimo tržišnim potrebama, a istovremeno kao najveća građevinska kompanija u Tuzli damo svoj doprinos gradu i razvoju turizma – navode u firmi Tehnograd-company.

V. Dž.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.