Izvor: Tanjug | Srijeda, 07.10.2020.| 09:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineska kompanija nagradila svih 4.116 zaposlenih novim automobilima

Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com )
Kineska kompanija za proizvodnju čelika Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation (Đijangsi) nagradila je svih svojih 4.116 zaposlenih novim automobilima zbog prekoračenja ciljeva dobiti petu godinu zaredom.

Kompanija je organizovala 1. oktobra događaj kojim je proslavila svoj uspjeh i nagradila zaposlene za doprinos godišnjem rastu.

Ta kompanija posljednjih je pet godina bilježila sve veću dobit, a uprava je htjela da učini nešto posebno kako bi zahvalila zaposlenima, pa su odlučili da svakome od njih poklone automobil.

Tokom nekoliko nedelja uoči kineskog Dana državnosti u serijama je podijeljeno ukupno 4.116 vozila, od toga 2.933 SUV modela Ford Territory i 1.183 Volkswagen Magotan (kako se u Kini zove evropski model VW Passat).

Prema kineskom sajtu Sohu vrijednost vozila iznosi oko 500 miliona juana (74 mil USD).

Kompanija Đijangsi najavila je da će platiti i registraciju, petogodišnje autoosiguranje, kao i porez na vozila, prenosi portal Index.hr.

Kao promotivni materijal za događaj kompanija je dronom snimila nekoliko stotina novih automobila postavljenih oko velike pozornice za proslavu 1. oktobra, a video-snimak je postao viralan na kineskim društvenim mrežama, dok je kompanija dobila brojne pohvale zbog podjele profita sa svojim radnicima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.