NavMenu

USK potiče poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj - Prijave za subvencionisanje startapa mladih do 23. oktobra

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.10.2020. 14:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK objavilo je Javni poziv za subvencioniranje razvojnih biznis planova za poticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja - Startap paket za mlade i nezaposlene sa područja Unsko-sanskog kantona.

Predmet javnog poziva je subvencioniranje razvojnih biznis planova u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda - Startap paket za mlade.

Subvencije se može koristiti u slijedeće svrhe:

- Kupovina nove opreme, deklarisanih drvenih sadnica, presadnica voća, povrća i micelija gljiva;
- Nabavka poljoprivrednih mašina i priključnih uređaja za iste;
- Nabavka plastenika, staklenika, rashladnih komora, sušara, ambalaže i mašina za prvi stepen dorade kao i ambalaže i pakirnica;
- Nabavka sistema za navodnjavanje odvodnjavanje i protivgradne zaštite;
- Troškovi opremanja i rekonstrukcije prostora koji će biti korišten u svrhu primarne poljoprivredne proizvodnje i prvog stepena dorade poljoprivrednih proizvoda.

Osnovni kriterij za prijavu na startap paket je da fizičko lice nije starije od 35 godina, da je nezaposleno i da je dostavljen biznis plan u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda.

Okvirno je planirano da se sredstva mogu dodjeliti do 80% ukupne vrijednosti poslovne ideje – biznis plana, a maksimalan iznos bespovratne subvencije po fizičkom licu do 10.000 KM.

Ovim programom neće biti podržane ugostiteljske i trgovačke djelatnosti, proizvodnju duhana i duhanskih proizvoda, te proizvodnja i promet proizvoda i usluga koji nisu dozvoljeni po BiH zakonima i propisima. Takođe, ukoliko je podnosilac prijave bio korisnik nekog drugog programa i ostvario novčanu podršku za mlade u proteklom periodu za isto, neće se finansirati.

Fizička lica koji ispunjavaju opće i osnovne kriterije, pozivaju se da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 23. oktobra 2020.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.