NavMenu

Počinju prijave za četvrti Crnogorski salon arhitekture

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.10.2020. 11:46
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Kartinkin77/shutterstock.com)Ilustracija
Savez arhitekata Crne Gore (SACG) raspisao je javni poziv za učešće na četvrtom Crnogorskom salonu arhitekture, koji će pod sloganom trans-MISIJA biti održan u drugoj polovini novembra 2020.

- Pravo učestvovanja na Crnogorskom salonu arhitekture imaju sve arhitekte i studenti arhitekture prijavljeni kao autori, ili autorske grupe državljani Crne Gore, kao i autori i autorske grupe strani državljani za autorsko djelo projektovano ili ostvareno u Crnoj Gori - saopšteno je na sajtu SACG.

Djela se prijavljuju u sedam programskih kategorija: realizacije, projekti, enterijer, istraživanje i eksperiment, publikacija, konkursni radovi i studentski radovi.

Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i učešća na Salonu sa najviše tri rada nastala u periodu od 2018. do kraja 2020. godine. Autor ili autorska grupa može shodno broju prijavljenih radova dobiti samo jednu nagradu, u odnosu na sve kategorije ukupno.

Svi prijavljeni radovi, izuzev kategorija studentski radovi i konkursni radovi, konkurišu za nagrade Salona, a svi prijavljeni radovi će biti izloženi bez selekcije.

Dobitnik Grand prix Salona dobija mogućnost samostalne izložbe na sljedećem Salonu.

- Četvrti crnogorski salon arhitekture održaće se u drugoj polovini novembra 2020. godine, a precizan termin biće definisan u odnosu na epidemiološku situaciju u zemlji - saopšteno je iz SACG.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju u Crnoj Gori, kao i važeće mjere propisane od strane NKT, postoje dvije opcije za realizaciju ovogodišnjeg Salona arhitekture.

- Ukoliko epidemiološka situacija i propisane mjere u periodu planiranom za održavanje Salona budu dozvoljavale, otvaranje Salona i prezentacija radova biće organizovana u prostoru Kolektora, uz poštovanje mjera distance i dozvoljenog maksimalnog broja lica, a prema redovnoj proceduri održavanja Salona - navode iz Saveza arhitekata.

U slučaju da epidemiološke mjere budu na snazi i kao takve budu uticale na organizaciju Salona, organizacioni tim Salona preporučuje otvaranje Salona i proglašenje dobitnika nagrada uz direktan prenos događaja na jednom od internet servisa, a svi prijavljeni radovi će biti prezentovani na internet sajtu http://salon2020.sacg.me/, a potom i u katalogu salona.

Više informacija možete pronaći OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.