Izvor: biznisinfo.ba | Nedjelja, 04.10.2020.| 19:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tešanjska Alpina-Bromy pokrenula novi program proizvodnje obuće - U opremu uloženo 5 mil KM

Ilustracija
Ilustracija (Foto: fotoinfot/shutterstock.com )
U Tešnju je proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH, jer se do sada u BiH i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program.

Tim povodom, općinski načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su firmu Alpina-Bromy.

- Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, a uz investicije će biti zadržana postojeća i otvorena nova radna mjesta. Iskrene čestitke i želje za dalji uspjeh svim uposlenim u Alpina-Bromy, centrali Alpine u Sloveniji, te posebno direktoru Suadu Roši, koji je pokazao da predanost i posvećenost poslu daju rezultate - rekao je načelnik Huskić, navodi biznisinfo.ba.

Direktor firme Suad Roša istakao je da je ovo rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja kompanije Alpina-Bromy, posebno nove investicije u opremu vrijednosti oko 5 mil KM.

- Nova i moderna mašina i oprema iz Njemačke omogućuje proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visokog kvaliteta. Konačna odluka i povjerenje za dalje investiranje donesena je u kompaniji Alpina Slovenija.

Uz ovu investiciju zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta, te omogućava novo zapošljavanje oko 85 radnika do kraja godine.

Dnevno je planirana proizvodnja oko 2.500 pari gotovih cipela, ili godišnje preko 400.000 pari.

Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom Made in BiH.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.