Izvor: eKapija | Petak, 02.10.2020.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Vrnjačkoj Banji u toku izgradnja apart-hotela Borjak - Za turiste uskoro u ponudi 63 apartmana na 3.000 m2

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Josue Isai Ramos Figueroa/unsplash)
U Vrnjačkoj Banji, neposredno iznad zgrade restorana Borjak, u blizini gradskog otvorenog bazena, u toku je izgradnja apart-hotela Borjak, površine 3.000 m2 sa 63 smeštajne jedinice.

Investitor je preduzeće Avala Tim iz Zemuna, a projektant hotela je Arhitekt Pro iz Vrnjačke Banje, navodi se u novom u urbanističkom projektu čiji je cilj izrade izmjena prethodno usvojenog.

Naime, kako stoji u dokumentaciji, tokom izvođenja radova došlo je do odstupanja od usvojenog rješenja. Izmjena lokacijskih uslova i građevinske dozvole uslovljena je izradom novog urbanističkog projekta kojim bi se potvrdila usaglašenost novopoprojektovanog rješenja sa parametrima u planskom dokumentu, te omogućavanje izmjene lokacijskih uslova i građevinske dozvole za predmetni objekat.

- U odnosu na elemente bitne za utvrđivanje lokacijskih uslova, izmjene prvobitnog rješenja se ne odnose na namjenu objekta, kao ni na položaj na parceli i gabarit objekta, pristup parceli i način priključenja na infrastrukturu, koji se zadržavaju - navodi se.

Hotel je apartmanskog tipa, spratnosti Su+P+2+PS. U prvobitnom rješenju su dvije poslednje etaže povučene, sa krovnim terasama. Izmjenama je planirano da samo posljednja etaža bude povučena, uz zatvaranje dijela krovnih terasa, usljed čega se ukupna BRGP povećava sa 2.670 na 3.035 m2.

Broj smještajnih jedinica, apartmana tipa "studio" sa sopstvenom kuhinjom., je povećan sa 44 na 63, što je dovelo do povećanja potrebnih kapaciteta kada je u pitanju električna energija, a broj priključaka na komunalnu infrastrukturu je nepromijenjen.

Inače, na ovoj parceli, površine 2.166 m², prethodno su se nalazili objekti u funkciji turizma, vile Sava i Dunav, koje su porušene prije početka izgradnje hotela.

S. P.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.