Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 26.10.2020.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Obilaznica oko Gradiške vrijedna skoro 14 mil KM - U završnoj fazi izgradnja dionice 2

(Foto: mojagradiska.com)
Izgradnja dionice 2 obilaznice oko Gradiške duge 5,5 km je u završnoj fazi, rekao je za eKapiju Radislav Matić iz Gradske uprave Gradiške.

- Obilaznica oko Gradiške sastoji se od dvije dionice, prva je duga 2,2 km, dok je dužina druge 5,5 km. Dionica 2, koja je u završnoj fazi izgradnje, spaja magistralni put M14.1 Gradiška-Kozarska Dubica sa magistralnim putem M16 Gradiška-Banjaluka, na kome će se, u naselju Brestovčina, nalaziti spoj dvije dionice i tu je planirana izgradnja kružne raskrsnice - objašnjava nam.

Kako ističe, za dionicu 1 je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Izvođač radova je preduzeće Integral inženjering iz Laktaša. Izgradnja obilaznice počela je u oktobru 2014. godine, kada je izgrađeno 2 km, da bi radovi nakon toga stali. Izgradnja je nastavljena u decembru 2019.

Matić dodaje da je u prvoj fazi izgradnje utrošeno 3,85 mil KM, dok će za završetak kompletne obilaznice biti utrošeno još oko 10 mil KM.

- Završetkom obilaznice rasteretiće se saobraćaj u gradu i prigradskim naseljima, koja nakon preseljenja carinskog terminala nose veći teret saobraćajnih gužvi - kaže.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.