NavMenu

Moguće sniženje prodajne cijene Sava centra za 20% samo još jednom

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.10.2020. 08:25
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Posle nedavne neuspješne prodaje Sava centra, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će tokom ove nedelje biti donijeta odluka da li da se iskoristi zakonska mogućnost i cijena za prodaju Sava centra spusti za još 20%.

- Sava centar pravi gubitke. Samo u 2019. i 2020. godini gubici su iznosili 528 miliona dinara, odnosno oko 4,5 mil EUR. Od 2010. godine do danas, Grad Beograd je pokrivao oko 22 mil EUR gubitaka ovog preduzeća. Ako tome dodamo da Sava centar Gradu ne plaća porez na imovinu, dug iznosi oko 7,7 mil EUR. To sve znači da smo za deset godina uložili 30 mil EUR, a ovo preduzeće nije u boljoj situaciji u odnosu na onu od prije deset godina. Da bi se Sava centar rekonstruisao, potrebno je mnogo više novca, najmanje 50 mil EUR - rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je dodao da je ovo poslednji put da postoji mogućnost za eventualno spuštanje cijene. Odluku o tome donosi gradska komisija u kojoj je jedan od članova i Vesić.

- Mi smo ograničeni zakonom. Zakon kaže da u odnosu na prvobitno procijenjenu vrijednost imamo pravo, ukoliko se niko ne javi na tender dva puta, da spustimo cijenu za po 20%. Mi smo jednom to uradili, nije se javio niko - rekao je Vesić na TV Prva.

Posle takve eventualne odluke, objašnjava, ako se opet niko ne javi, ne postoji mogućnost za dalje spuštanje cijene, već se vraća na prvu početnu cijenu i čekaće se neka bolja vremena.

On, ipak, očekuje da će se naći rješenje za Sava centar, ukoliko bude donijeta odluka da se cena spusti još za 20%.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.