NavMenu

Preuzimanje hotela Bistrica do 15. novembra - Nakon zimske sezone analiza i odluka o renoviranju

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 30.09.2020. 13:29
Komentari
Podeli

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica je potpisala ugovor o kupovini hotela Bistrica na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT hotel Pale, potvrđeno je iz ZTC-a.

U saopštenju se ističe da je dugoročni cilj proširenje asortimana turističkih usluga i naglašava da će ovim Banja Vrućica, nakon stotinu godina postojanja, ponudom izaći izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i i u regionu.

- Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC Banja Vrućica, budući da se u zimskim mjesecima zbog epidemije virusa korona i otkazivanja stranih gostiju, očekuje znatan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine - navodi se u saopštenju.

Generalni direktor ZTC Banja Vrućica Dragan Bogdanić ističe da u kontekstu razvojnih planova ovo povećava njihovu konkurentnost i prisustvo na tržištu.

- Ova akvizicija predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC Banja Vrućica u vidu zimskog, skijaškog turizma, i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta - naglasio je Bogdanić.


Prema njegovim riječima, plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka, a nakon završetka zimske sezone uslijediće detaljnija analiza i biće donesena odluka o sveobuhvatnijim ulaganjima na renoviranju.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra.

Banja Vrućica je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.