Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 30.09.2020.| 13:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Preuzimanje hotela Bistrica do 15. novembra - Nakon zimske sezone analiza i odluka o renoviranju

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica je potpisala ugovor o kupovini hotela Bistrica na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT hotel Pale, potvrđeno je iz ZTC-a.

U saopštenju se ističe da je dugoročni cilj proširenje asortimana turističkih usluga i naglašava da će ovim Banja Vrućica, nakon stotinu godina postojanja, ponudom izaći izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i i u regionu.

- Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC Banja Vrućica, budući da se u zimskim mjesecima zbog epidemije virusa korona i otkazivanja stranih gostiju, očekuje znatan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine - navodi se u saopštenju.

Generalni direktor ZTC Banja Vrućica Dragan Bogdanić ističe da u kontekstu razvojnih planova ovo povećava njihovu konkurentnost i prisustvo na tržištu.

- Ova akvizicija predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC Banja Vrućica u vidu zimskog, skijaškog turizma, i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta - naglasio je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka, a nakon završetka zimske sezone uslijediće detaljnija analiza i biće donesena odluka o sveobuhvatnijim ulaganjima na renoviranju.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra.

Banja Vrućica je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.