NavMenu

GIKIL uskoro vraća proizvodnju u svih pet pogona - Budućnost kompanije ipak upitna

Izvor: Poslovne novine Srijeda, 30.09.2020. 10:19
Komentari
Podeli

Lukavačka kompanija Global ispat koksna industrija (GIKIL) ovih dana vraća proizvodnju u svoje dvije fabrike koje nisu radile, a očekuje se da će u narednih 15 dana raditi svih pet.

Očuvanje radnih mjesta i proizvodnju ne smatraju upitnom, iako probleme nagomilavane godinama uskoro neće biti moguće riješiti na ovaj način. Jedan od ključnih tiče se postizanja ekoloških standarda od kojih zavisi pronalazak investitora i dugoročno poslovanje.

Almin Suljić, izvršni ravnatelj za proizvodnju GIKIL-a Lukavac je kazao da su predali zahtjev za okolinsku dozvolu.

- Od 1. septembra smo uredno predali novi zahtjev za okolinsku dozvolu koji se sad nalazi u federalnom ministarstvu, u proceduri je. Mi očekujemo u naredna tri mjeseca da se formira komisija koja će se odrediti i očekujemo pozitivan ishod - rekao je Suljić.

Nepostojanje okolinske dozvole i pandemija koronavirusa razlozi su 50% manje proizvodnje u GIKIL-u u odnosu na početak godine. Uprkos tome, ističu da nisu otpustili nijednog radnika.

- Redovno isplaćujemo plate. Imamo problema u isplati određenih nadoknada kao toplog obroka, ali evo nadamo se da ćemo to sa sindikatom riješiti do kraja godine - dodao je Suljiić.

U Sindikatu GIKIL-a nisu zadovoljni sadašnjom situacijom. Tvrde da će se boriti svim dostupnim sredstvima za spas fabrike, svojih radnih mjesta i razrješenja tužbi protiv firme.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.