Izvor: eKapija | Utorak, 29.09.2020.| 11:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završen vodovod do čuvenog Štrbačkog buka u NP Una - Slijedi druga faza izgradnje do Martin Broda

(Foto: nationalpark-una.ba)
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, u prisustvu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, koji je svečanosti prisustvovao u ime Vlade FBiH, pustila je juče u rad vodovod koji je doveden do čuvenog Štrbačkog buka u okviru Nacionalnog parka Una, što je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata u budućem razvoju parka, prenio je biznis.ba.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma sufinansiralo izgradnju vodovoda u okviru NP Una.

Ministrica je istaknula da se sada očekuje energičnija i intenzivnija reakcija gradskih vlasti u Bihaću kako bi bila završena druga faza izgradnje vodovoda do povratničkog naselja Martin Brod.

– Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Vlada FBiH intenzivno realiziraju projekte u Krajini. Resorno ministarstvo svjesno je da Nacionalni park Una može biti motor turističkog razvoja cijele Krajine – kazala je Đapo.

Ona je napomenula da je Federalna vlada izdvojila i milion maraka za izgradnju puta do Štrbačkog buka, a realizacija tog projekta trebala bi biti završena do kraja godine.

Đapo je juče posjetila Krajinu povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. Tokom posjete razgovarala je s turističkim radnicima, te obišla i Javnu ustanovu Nacionalni park Una, prenio je biznis.ba pozivajući se na Fenu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.