NavMenu

Završen vodovod do čuvenog Štrbačkog buka u NP Una - Slijedi druga faza izgradnje do Martin Broda

Izvor: eKapija Utorak, 29.09.2020. 11:41
Komentari
Podeli

(Foto: nationalpark-una.ba)
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, u prisustvu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, koji je svečanosti prisustvovao u ime Vlade FBiH, pustila je juče u rad vodovod koji je doveden do čuvenog Štrbačkog buka u okviru Nacionalnog parka Una, što je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata u budućem razvoju parka, prenio je biznis.ba.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma sufinansiralo izgradnju vodovoda u okviru NP Una.

Ministrica je istaknula da se sada očekuje energičnija i intenzivnija reakcija gradskih vlasti u Bihaću kako bi bila završena druga faza izgradnje vodovoda do povratničkog naselja Martin Brod.

– Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Vlada FBiH intenzivno realiziraju projekte u Krajini. Resorno ministarstvo svjesno je da Nacionalni park Una može biti motor turističkog razvoja cijele Krajine – kazala je Đapo.

Ona je napomenula da je Federalna vlada izdvojila i milion maraka za izgradnju puta do Štrbačkog buka, a realizacija tog projekta trebala bi biti završena do kraja godine.

Đapo je juče posjetila Krajinu povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. Tokom posjete razgovarala je s turističkim radnicima, te obišla i Javnu ustanovu Nacionalni park Una, prenio je biznis.ba pozivajući se na Fenu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.