Izvor: eKapija | Utorak, 29.09.2020.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja sekundarne vodovodne mreže u banjalučkom naselju Jagare, vrijednost radova oko milion maraka

(Foto: banjaluka.rs.ba)
U naselju Jagare, u mjesnoj zajednici Karanovac počela je izgradnja sekundarne vodovodne mreže za stanovnike ovog banjalučkog naselja, projekta koji je, u ovoj fazi, vrijedan oko milion maraka.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju radova u Jagarama, naglasio je da će završetkom ovog posla, domaćinstva u Jagarama i Karanovcu po prvi put dobiti stabilno snabdijevanje gradskom vodom, saopšeno je iz Grada Banjaluka.

Ovo je završna faza rješavanja problema vodosnabdijevanja u Jagarama i Karanovcu, što je bio jedan od prioriteta MZ Karanovac. U prvoj fazi radova, napravljena su dva velika rezerovara i potisni cjevovod, a u drugoj fazi će biti izgrađeno oko sedam kilometara sekundarne mreže i najvažnije je da će stanovnici ovog kraja dobiti stabilno snabdijevanje gradskom vodom. Očekujemo da prva domaćinstva već ove jeseni dobiju vodu – rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Karanovac Boško Vuksan, kazao je da će završetkom ovog projekta biti pokriveno kompletno stanovništvo Karanovca, Jagara, Ducipolja, ali i šire.

Za nas, mještane, snabdijevanje vodom je bilo pitanje i opstanka i ostanka na ovom prostoru – zaključio je Vuksan.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.