NavMenu

Centar za remont jahti u Bijeloj gradiće se i bez Damena - Očekuje se nastavak projekta sa novim partnerom iz svijeta brodogradnje

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 28.09.2020. 14:49
Komentari
Podeli
(Foto: Paddy Walker/unplash)
Centar za remont jahti u Bijeloj gradiće se i bez holandske kompanije Damen, prenosi Radio Crne Gore.

Naime, iako se ta brodograditeljska kompanija iz Holandije, koja je sa Adriatic Marinas činila konzorcijum, povlači iz projekta, to neće usloviti raskid koncesije koja je potpisana sa Vladom na 30 godina.

Adriatic Marinas će, sa još neimenovanom renomiranom kompanijom iz svijeta brodogradnje, završiti projekat izgradnje Centra za remont jahti, ističe za Radio Crne Gore generalna direktorka Direktorata za pomorsku privredu Maja Mijušković.

- Ugovor o koncesiji ostaje na snazi i nema bojazni da neće doći do njegove realizacije - navela je Mijušković i najavila prenos koncesije na novog partnera.

- Uvjereni smo da će drugi član konzorcijuma u ovaj posao uvesti drugog partnera koji će ispunjavati najmanje iste uslove - poručila je Mijušković.

Iz kompanije Adriatic Marinas rekli su za Radio Crne Gore da nastavak projekta nije doveden u pitanje, te da će više moći da kažu nakon što se održi skupština akcionara. Kako su istakli, njima će se na projektu u Bijeloj, svakako priključiti neka renomirana kompanija iz svijeta brodogradnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.