Izvor: RTCG | Ponedjeljak, 28.09.2020.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Centar za remont jahti u Bijeloj gradiće se i bez Damena - Očekuje se nastavak projekta sa novim partnerom iz svijeta brodogradnje

(Foto: Paddy Walker/unplash)
Centar za remont jahti u Bijeloj gradiće se i bez holandske kompanije Damen, prenosi Radio Crne Gore.

Naime, iako se ta brodograditeljska kompanija iz Holandije, koja je sa Adriatic Marinas činila konzorcijum, povlači iz projekta, to neće usloviti raskid koncesije koja je potpisana sa Vladom na 30 godina.

Adriatic Marinas će, sa još neimenovanom renomiranom kompanijom iz svijeta brodogradnje, završiti projekat izgradnje Centra za remont jahti, ističe za Radio Crne Gore generalna direktorka Direktorata za pomorsku privredu Maja Mijušković.

- Ugovor o koncesiji ostaje na snazi i nema bojazni da neće doći do njegove realizacije - navela je Mijušković i najavila prenos koncesije na novog partnera.

- Uvjereni smo da će drugi član konzorcijuma u ovaj posao uvesti drugog partnera koji će ispunjavati najmanje iste uslove - poručila je Mijušković.

Iz kompanije Adriatic Marinas rekli su za Radio Crne Gore da nastavak projekta nije doveden u pitanje, te da će više moći da kažu nakon što se održi skupština akcionara. Kako su istakli, njima će se na projektu u Bijeloj, svakako priključiti neka renomirana kompanija iz svijeta brodogradnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.