NavMenu

Sve više njemačkih kompanija planira da zaposli nove radnike

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 28.09.2020. 14:41
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Sve više njemačkih kompanija planira da zaposli nove radnike. Barometar zaposlenosti, koji priređuje IFO institut za ekonomska istraživanja, popeo se na 96,3 poena u septembru sa nivoa od 95,4 poena u avgustu.

Njemačka ekonomija se oporavlja i takvo kretanje se sve više odražava na zapošljavanje, navodi se u saopštenju instituta dostavljenom Tanjugu.

Uzlazni trend zapošljavanja, prema IFO barometru, nastavljen je u proizvodnom sektoru, gdje se pokazatelj popeo sa majskog nivoa od minus 29,1 poena na minus 16,2 boda u septembru.

Ipak, generalno posmatrano, kompanije i dalje otpuštaju više ljudi nego što zapošljavaju, napominje IFO.

Pružaoci usluga, posebno u IT-u, takođe planiraju veće zapošljavanje, što potvrđuje podatak da je indikator zapošljavanja u uslužnoj djelatnosti napredovao sa minusa od 13,6 poena u maju na sadašnjih plus 5,2 boda.

Značajno povećanje radne snage sada planiraju i trgovinske kompanije i građevinska društva u Njemačkoj, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.