NavMenu

U Doboju otvoren Islamski kulturni centar

Izvor: Radiosarajevo.ba Ponedjeljak, 28.09.2020. 09:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kamomeen/shutterstock.com)Ilustracija
Medžlis Islamske zajednice Doboj dobio je svoje administrativno sjedište u novootvorenom Islamskom kulturnom centru koji je u nedjelju, 27. septembra, svečano otvoren u tom gradu.

Gradnja Islamskog kulturnog centra počela je 2015. godine. Svih prethodnih godina Medžlis Islamske zajednice Doboj bio je u iznajmljenim prostorijama, a od sada na raspoalganju ima moderno opremljen prostor.

- Danas nam je poseban dan, dan kad ćemo dati u vlasništvo Islamskoj zajednici novu zgradu u površini od 1.425 metara kvadratnih i u kojoj će biti smještena biblioteka, čitaonica, prostorije medžlisa, privrednog društva, edukacioni centar sa pet opremljenih učionica i sa tri stana u potkrovlju - rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj Bajro Džafić.

Podršku u gradnji Islamskog kulturnog centra pružila je Vlada Republike Turske i Ambasada Turske, a uskoro će turska vlada, kako je najavljeno, finansijski pomoći gradnju jednog od mosta koji veže Općinu Doboj-Istok sa Gradom Doboj.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerenić je istakao kako je Doboj multietnička sredina koja može biti primjer svim drugim u BiH te da Islamsku kulturni centar simbolizuje zajedništvo na ovim prostorima.

- Ono što je svakako vrijedno za reći jeste da smo uspjeli za vrlo kratak period od pet godina da završimo Islamski centar u Doboju, da ga predamo glavnom imamu i svakako pored ovog sadržaja, biblioteke i prostorija za rad Islamske zajednice, on će biti otvoren kako za Bošnjake tako i za sve građane - rekao je Boris Jerenić, gradonačelnik Doboja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.