Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 27.09.2020.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počeo godišnji remont TE Stanari

(Foto: eft-stanari.net)
Termoelektrana Stanari počela je ovih dana redovni godišnji remont koji će trajati 30 dana, najavljeno je iz kompanije EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari.

Iz ove kompanije navode da su planirani veliki radovi, prvenstveno na kotlovskom postrojenju, radi povećanja pouzdanosti i raspoloživosti termoelektrane u narednom periodu.

- Remont će se obavljati u složenijim uslovima u odnosu na ranije godine zbog epidemije virusa korona, ali će EFT- Rudnik i Termoelektrana preduzeti niz preventivnih mjera s ciljem zaštite zdravlja, kako sopstvenih, tako i više od 300 radnika iz 10 izvođačkih kompanija - ističe se u saopštenju.

Planom poslovanja za ovu godinu, kompanija EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari predvidjela je tri zastoja termoelektrane. Preventivni zastoji realizovani su u februaru i junu u trajanju od po 10 dana i urađen je pregled i servis dijela kotlovskog i turbinskog postrojenja, kao i dijela pomoćnih sistema.

EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari je od početka godine proizveo 1.560.540 megavatčasova električne energije i 1.930.000 tona uglja, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.