Izvor: swot.ba | Subota, 26.09.2020.| 10:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lufthansa uvodi testiranje na virus na međunarodnim letovima

(Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com )
Njemački avioprevoznik Lufthansa saopštio je da će ispobati opciju testiranja na korona virus prije ukrcavanja na međunarodnim letovima, u pokušaju da dugoročno vrati svoje mušterije.

Lufthansa je saopštila da sarađuje sa partnerima iz farmaceutske industrije kako bi obezbijedila tačne testove koji mogu da pruže rezultate za 15 minuta po cijeni od deset evra, prenosi AP.

Testiranje na nekim letovima za SAD će početi da se sprovodi u oktobru, a praksa će zavisiti od odobrenja vlade.

Kompanija navodi da još nije odlučeno na kojim će se letovima sporovoditi testiranje i da je u kontaktu sa više aerodroma u Sjevernoj Americi. Jedna od opcija je da testiranje bude obavezno za sve putnike prije ukrcavanja.

Prijedlog Lufthanse je u skladu sa pozivom Međunarodne asocijacije za međunarodni prevoz (IATA). Ovo udruženje je pozvalo na upotrebu testiranja kao alternative karantinu, u pokušaju da se povrati poverenje u korišćenje aviosabraćaja i podstakne ponovna upotreba ovog vida prevoza. Testovi bi predstavljali način za zaobilaženje različitih zahteva za karantinom koji, iako pomažu u suzbijanju širenja virusa, predstavljaju glavni razlog odvraćanja od ovog vida prevoza, navode zvaničnici iz avioindustrije.

Avioprevoznici su zabilježili značajan pad prometa tokom pandemije, zbog čega su tražili i dobili milijarde državne pomoći. Lufthansa je od vlade dobila 9 mrld EUR pomoći, ali je u septembru najavila dodatno smanjenje troškova, nakon smanjenog broja letova tokom sezone odmora.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.