NavMenu

Hutovo blato dobija nove sadržaje za prijem turista

Izvor: eKapija Nedjelja, 27.09.2020. 08:59
Komentari
Podeli
(Foto: Marisha_SL/shutterstock.com)
Park prirode Hutovo blato potpisao je partnerski sporazum za implementaciju projekta "Otkrivanje prekograničnog vodenog biodiverziteta - EXChAngE" kojim će dobiti grant od 212.000 EUR od EU IPA II fondova, u sklopu Programa Interreg IPA Prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 - 2020.

Službeno potpisivanje sporazuma upriličeno je u Institutu za pomorsko dobro, Univerziteta Crne Gore u Kotoru, koji je uz Sveučilište u Dubrovniku, Turističku organizaciju Kotor te Turističku zajednicu Hercegovačko-neretvanske županije, jedni od partnera na projektu, prenosi portal StartBiH.

Direktor Park prirode Hutovo blato Nikola Zovko pojasnio je kako su aktivnosti predviđene kroz ovaj projekt usklađene s glavnim ciljevima programa, a to je jačanje turističke ponude kroz istraživanje prekograničnog vodnog biodiverzideta, te kako bi se omogućilo bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine.

- Ovim sporazumom Park prirode Hutovo blato službeno kreće u realizaciju projekta koji je od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude Parka, ali i čitave regije. Hutovo blato će kroz ovaj projekt proširiti svoju ponudu organiziranjem turističkog kampa, obučiti osoblje za vođenje posjetitelja kroz Park i razviti novu tematsku rutu kao novi proizvod, a koja će omogućiti izravan pristup turista u prirodne ljepote parka. Rezultat svih partnera pratit će se kroz povećanje broja turističkih posjeta. Očekujem kako će ovaj projekt rezultirati daljnjim unapređenjem ponude i naravno održivom razvoju i opstanku ovog svjetski priznatog, jedinstvenog močvarnog područja - kazao je Zovko.


EXChAngE projekt razvija novi turistički proizvod-plavu propusnicu, koja će omogućiti posjet novim tematskim rutama s unaprijeđenom infrastrukturom: Dubrovnik s akvarijem, Kotor s akvarijem, Mostar Stari most i rijeka Neretva i Hutovo blato s vodenom stazom u BiH.

Ukupna vrijednost projekta je 1,7 mil EUR, od čega je 1,4 mil EUR bespovratnih sredstava EU IPA II fondova. Projekt je počeo 15. kolovoza 2020. i trajaće 24 mjeseca, javili su iz Parka prirode Hutovo blato.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.