Izvor: eKapija | Petak, 25.09.2020.| 13:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trebinjska vinarija Vukoje dobila finansijsku podršku EU4Business projekta za modernizaciju opreme

Vinogradi Vukoje (Foto: Podrumi Vukoje)
Kroz EU4Business projekt trebinjskoj vinariji Vukoje odobreno je finansiranje modernizacije proizvodnje u iznosu od 197.000 KM. Investicija u modernizaciju proizvodnje uključuje nabavku niza strojeva i opreme za vinariju, poput muljače i ruljače, pumpe za transport, pneumatske prese, filtera za vino, pumpe za pretkanje, spremnika za hlađenje, cijevnog sistema za hlađenje grožđa, prebirnog stola te hrastovih bačvi, soapšteno je na zvaničnoj stranici projekta EU4Business.

- Oprema će nam pomoći da modernizujemo proizvodnju, odnosno da sve ono što dobijemo u vinogradu što kvalitetnije pretočimo u samu vinariju i naš prepoznatljivi proizvod. Tako ćemo dio opreme koristiti za proizvodnju vina, za preradu grožđa, dok će drugi dio opreme biti korišten za hlađenje vina i čuvanje. Ozbiljan sam proizvođač, mnogo smo uložili i naših sredstava i nadamo se da ćemo napraviti jednu veliku priču u budućnosti - rekao je vlasnik vinarije Radovan Vukoje.

Prema njegovim riječima, nabavka nove opreme znači i dijelom proširenje proizvodnih kapaciteta, a samim tim i zapošljavanje novih radnika, a u budućnosti se očekuje i povećanje produktivnosti te rast prihoda.

Projekt EU4Business zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a traje od aprila 2018. do marta 2022.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.