Izvor: eKapija | Petak, 25.09.2020.| 12:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Most preko Save kod Gradiške gotov na proljeće 2022.

Ilustracija (Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem, direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem i predstavnicima izvođača Integral inženjering i nadzora Instituta IGH obišao je gradilište na mostu preko rijeke Save kod Gradiške.

- Očekujemo da se radovi intenziviraju i da na proljeće 2022. godine otvorimo ovaj most koji ima izuzetan značajan za obje zemlje, a naročito Bosnu i Hercegovinu jer se njime omogućava povezivanje na mrežu evropskih cestovnih koridora - istakao je ministar Mitrović.

Most Gradiška spojit će autocestu u BiH sa planiranom brzom cestom sa hrvatske strane koja bi išla od granice sa Bosnom i Hercegovinom preko Virovitice i Okučana do granice sa Mađarskom.

- Most preko rijeke Save kod Gradiške jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i pravo je zadovoljstvo biti učesnik i svjedok realizacije ovako velikog i važnog posla, posebno jer se na početak izgradnje dugo čekalo. Izgradnjom ovog mosta će mreža autocesta u Republici Srpskoj biti povezana na evropsku prometnu mrežu i tako dobiti svoj puni smisao i značaj - rekao je Topić.

Ukupna dužina mosta je 426 metara, širina je 22,6 metara a imaće četiri prometne trake, po dvije u svakom smjeru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.