Izvor: Glas Srpske | Petak, 25.09.2020.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan konkurs za subvenconisane stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u RS

Ilustracija (Foto: alice-photo/shutterstock.com)
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove koji su podigli stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke RS.

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke RS, za stambene kredite za mlade bračne parove ili za stambene kredite po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju imaju do 35 godina života.

Konkurisati može i sudužnik kao bračni partner licu koje je zaključilo ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke RS, za stambene kredite za mlade bračne parove ili za stambene kredite po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju sudužnik ima do 35 godina života (u tom slučaju prijavu na konkurs podnosi sudužnik).

Uslov za konkurs je da oni koji traže subvenciju imaju mjesto prebivališta u RS, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Konkurs je otvoren do 25. oktobra ove godine.

Aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti na sajtu Vlade RS.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine. Do sada je dodijeljeno 3.848 subvencija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.