Izvor: eKapija | Petak, 25.09.2020.| 10:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjaluka odobrila subvencije za kamatnu stopu kredita za ponovno pokretanje poslovanja

Ilustracija (Foto: Jat036/shutterstock.com )
U okviru linije podrške preduzećima pogođenim epidemijom korona virusa u Banjaluci, odobrene su i subvencije iznosa redovne kamate na kredite koje su podigli poslovni subjekti kako bi ponovo pokrenuli poslovnu aktivnost.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za privredu Grada Banjaluka, na ime subvencije iznosa redovne kamate poslovnim subjektima zaprimljena su 36 zahtjeva, od kojih 12 poslovnih subjekata ispunjava uslove Javnog poziva. Liste se mogu pogledati na linku OVDJE.

Istakli su da Grad plaća cjelokupan iznos kamate, ukoliko je kamatna stopa do 3,5% na ugovoreni iznos kredita.

Prema Javnom pozivu, pravo na subvenciju kamatne stope imaju poslovni subjekti za podignut kredit nakon 12. aprila ove godine, a čija je namjena finansiranje obrtnih ili osnovnih sredstava, za likvidnost ili za refinansiranje kredita po navedenim osnovama. Iznos ovog kredita ne može biti veći od 50.000 KM, sa rokom otplate kredita koji nije duži od tri godine, navedeno je na sajtu Grada.

Ovi subjekti mogu se i dalje prijaviti na Javni poziv koji je otvoren do 31. decembra ove godine. Krajem svakog mjeseca će se razmatrati novopristigle prijave, a lista o dodjeli subvencija biće objavljena na sajtu Grada Banja Luka.

Naime, kako bi ublažili krizu izazvanu epidemiološkom situacijom zbog virusa korona, Grad Banjaluka je donio čitav set mjera za podršku poslovnim subjektima kojima je zabranjen ili ograničen rad.

Do sada se najviše poslovnih subjekata prijavilo za subvencije komunalne takse za isticanje poslovnog imena, te je do danas njih 1.889 i dobilo ovu podršku ukupne vrijednosti oko 225.000 KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.