Izvor: eKapija | Nedjelja, 27.09.2020.| 08:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ZEDA počije projekat unapređenje poslovnog orkuženja za MSP sektor - U prenosu znanja i tehnologija učestvuju i gradovi regiona

(Foto: Pixabay / AlfredMuller)
Zenička razvojna agencija (ZEDA) je 22. septembra zvanično potpisala ugovor o dodjeli sredstava i započela implementaciju novog projekta iNnovaNet – Innovative technologies for stronger businesses and improved business environment (Inovativna tehnologija za snažnije kompanije i unapređeno poslovno okruženja) koji finansira EU.

Projekat iNnovaNet odobren je u okviru Drugog poziva za projekte prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina–Crna Gora (Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia–Bosnia and Herzegovina–Montenegro 2014-2020).

Temelji se na principima prenosa znanja i iskustava partnera u inovativnim tehnologijama i unapređenju infrastrukture kako bi odgovorila rastućim potrebama privrede i industrije.

Glavni aplikant u projektu i vodeći partner je Zenička razvojna agencija ZEDA.

Partneri u projektu su IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR), Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića i Grad Gradiška (BiH).

Ukupna vrijednost projekta je 1.320.786 EUR, od čega EU finasira 85%, soapšteno je na sajtu ZEDA-e.

Ciljevi projekta su unapređenje poslovnog okruženja kroz stvaranje novih povoljnih i inovativnih mehanizama podrške za mala i srednja preduzeća, kao i poboljšanje rada svih uključenih organizacija i institucija kroz jačanje sposobnosti osoblja, usvajanje novih znanja i vještine i stvaranje mreže edukativnih centara.

Ciljne grupe su poduzetnici, studenti, učenici i nezaposleni iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore koji imaju potrebu steći kvalitetna i korisna znanja iz oblasti robotike, mehatronike, programiranja i upravljanja CNC mašinama, te imaju potrebu za poslovnim prostorom i poslovnom podrškom.

Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.