Izvor: Startit | Petak, 25.09.2020.| 07:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fond rizičnog kapitala Point Nine prikupio gotovo 100 mil EUR - Spremni da ulažu u kompanije koje prave B2B SaaS i onlajn tržnice

Ilustracija (Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Fond rizičnog kapitala Point Nine prikupio je u petom krugu finansiranja zamalo 100 mil EUR (99.999.999). Taj novac planiraju da ulažu u kompanije koje prave B2B SaaS i onlajn tržnice, piše Techcrunch.

Ovaj fond rizičnog kapitala uobičajeno ulaže između 0,5 i 2,5 mil EUR u firme, a odlučili su da se fokusiraju na serije A finansiranja. Iako su bazirani u Berlinu, ulažu širom svijeta, najviše u Evropi i Sjevernoj Americi. Tako su već investirali u više od 140 kompanija iz 28 zemalja u prethodnih 10 godina.

Do sada su pomogli rane faze kompanija kao što su Algolia, Brainly, Chainalysis, Contentful, Delivery Hero, DocPlanner, Loom, Mambu, Revolut, i Typeform.

Prilikom objavljivanja rezultata novog kruga finansiranja, Point Nine je najavio i da će dobiti dva nova partnera. Oni će imati "ravnopravno partnerstvo" sa dva osnivača, što znači da će imati isti udio u profitu. Novi partneri bi trebalo da pomognu Point Nine-u da otkrije nove kompanije, budući da su već "pokazali izuzetnu sposobnost da predvide uspjeh i pomognu startapima u ranoj fazi da se razviju uprkos malim šansama", izjavili su osnivači.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.