NavMenu

Pista trebinjskog aerodroma biće duga 3,5 kilometra

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 23.09.2020. 08:32
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: TO Trebinje)Trebinje
Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je po hitnom postupku Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene Aerodrom Trebinje, koja se donosi da bi na vrijeme bili stvoreni preduslovi za blagovremenu realizaciju složenog projekta izgradnje aerodroma, odnosno kako bi se što prije izradio i usvojio planski dokument, te time spriječilo pomjeranje postavljenih rokova za realizaciju.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić je u završnoj riječi o prijedlogu ove odluke rekla da je investitor u trebinjski aerodrom Srbija, koja će biti 100% vlasnik.


- Ovaj aerodrom, na kome će pista biti duga oko 3,5 kilometra, donijeće dosta dobrog za Trebinje i Hercegovinu - rekla je Golićeva i dodala da je to važan ekonomski, politički i infrastrukturni projekat.

Zoning plan obuhvata područje grada Trebinja površine oko 1.234 hektara, koje zahvata šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.