Izvor: eKapija | Utorak, 22.09.2020.| 09:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Moguća pomoć EBRD-a od 500.000 EUR za projekat energetske efikasnosti u javnim objektima u RS

(Foto: SpeedKingz/shutterstock.com)
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić održala je u ponedeljak, 21. septembra, sastanak putem vido-linka sa Manuelom Nesl, direktoricom Кancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH.

Golić je predstavila projekte koje Ministarstvo realizuje i naglasila da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i EBRD u oblasti energetske efikasnosti dala dobre rezultate, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Razgovaralo se i o mogućnostima učešća EBRD Projektu energetske efikasnosti kroz pružanje dugoročnog finansiranja Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Projekat bi podrazumijevao unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima u Republici Srpskoj, prije svega u objekatima iz oblasti prosvjete i zdravstva, a obuhvatio bi provođenje sljedećih energetski efikasnih mjera: izolacija zidova i krova, zamjena stolarije i bravarije, zamjena krovnog pokrivača, intervencije na sistemu grijanja i rasvjete i sl, a EBRD planira, između ostalog, obezbijediti tehničku pomoć za pripremu projekta.

Vlada Republike Srpske će, na prijedlog Ministarstva, već na narednoj sjednici razmotriti potpisivanje Madatnog pisma, nakon čijeg usvajanja se može očekivati tehnička pomoć za pripremu projekta, u vrijednosti od 500.000 evra.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.