NavMenu

Utvrđen nacrt energetske dozvole za vjetroelektranu Pakline 2 snage 48 MW

Izvor: Balkan Green Energy News Utorak, 22.09.2020. 15:14
Komentari
Podeli
Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) utvrdilo je nacrt energetske dozvole za izgradnju vetroelektrane Pakline 2, instalisane snage 48 MW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 153,9 GWh, piše Balkan Green Energy News.

Nacrt energetske dozvole urađen je na zahtev investitora – firme Kamen-Dent iz Mostara. Ministarstvo je obavestilo javnost i zainteresovane strane da komentare i primjedbe mogu dostaviti u pisanoj formi do 25. septembra.

Ministarstvo je ranije ovog meseca utvrdilo nacrte energetskih dozvola za još tri vetroelektrane – Baljci, Orlovača i Ivovik, stoji na sajtu ministarstva.

Vetroelektrana Baljci imaće instalisanu snagu 48 MW i godišnju proizvodnju električne energije od 145,7 GWh, Orlovača će imati snagu 42,9 MW i godišnju proizvodnju od 99,6 GWh, a Ivovik instalisanu snagu 84 MW i godišnju proizvodnju od 236,6 GWh.

Investitor koji planira da gradi vetroelektranu Baljci je Tomkup iz Tomislavgrada, dok će elektranu Orlovača graditi HB Wind iz Livna, a Ivovik preduzeće VE Ivovik iz Sarajeva.

Početkom ove godine Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) dala je saglasnost za izdavanje energetskih dozvola za četiri vetroelektrane ukupne snage 165,8 MW, među kojima se nalaze Pakline 2 i Baljci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.