Izvor: eKapija | Utorak, 22.09.2020.| 07:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ruska kompanija RŽD radi projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju Barske pruge

Ilustracija (Foto: Lukasz Szwaj/shutterstock.com)
Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Valjevo-Vrbnica-državna granica sa CG, odnosno Barske pruge kroz Srbiju, u dužini od 209,4 kilometara, potpisan je u ponedeljak, 21. septembra, u Vladi Srbije između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i podružnice ruskih železnica - RŽD Internešenel (RZD International), saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka Zorana Mihajlović je istakla da je Srbija potpisala ugovor o modernizaciji Barske pruge sa najboljom svetskom kompanijom, Ruskim železnicama, i ističe da je modernizacija Barske pruge zahtjevan posao, jer obuhvata 250 mostova i oko 260 tunela.

Ministarka je izrazila i uverenje da će Ruske železnice odgovoriti i ovom zadatku i da će 2022. godine započeti radove.

Ona je podsjetila da Srbija sa tom kompanijom već nekoliko godina sarađuje i na drugim važnim i zahtevnim projektima u oblasti železnice u zemlji.

Jedan od tih projekata, navodi Mihajlović, jeste modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, koja je, ističe, jedna od najtežih dionica u ovom dijelu Evrope.

Ona je dodala da veruje da će sledeće godine ta kompanija početi i izgradnju modernog dispečerskog centra koji je Srbiji potreban.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.