Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 21.09.2020.| 12:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ništa od gradnje nebodera na mjestu kina Kozare?

Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba)
Grad Banjaluka neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina Kozare, dogovoreno je na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika više zajednica etažnih vlasnika iz Ulice Sime Šolaje.

Nakon današnjeg sastanka, u Gradskoj upravi Nezavisnim je potvrđeno da je Radojičić, istovremeno, izdao hitan nalog za vanredni inspekcijski nadzor u Ulici Sime Šolaja, gdje je u toku rušenje nekadašnjeg kina Kozare.

Prema Radojičićevom nalogu, od jutros je više gradskih službi zaduženo da obave vanrednu inspekciju stanja na gradilištu, povodom informacija o brojnim nedostacima, od nepropisnog zbrinjavanja azbestog prekrivača nekadašnjeg kina do ugrožavanja zdravlja stanara okolnih zgrada.

- Istovremeno, sa stanarima smo se dogovorili da se izvrši vještačenje svih elemenata regulacionog plana za ovo područje i mogućnosti bilo kakve gradnje na ovoj lokaciji - rekao je Radojičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.